Resmi kayıtlara göre, yedi günlük bulaşma oranı Cuma günü yüzde 3,02, Perşembe günü yüzde 3,01 ve Çarşamba günü yüzde 3 olarak gerçekleşmişti.

Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor

Söz konusu oran yüzde 3'ün üzerine çıkınca Perşembe günü şehirdeki tüm devlet okullarında yüz yüze eğitime süresiz olarak ara verilmiş, Belediye Başkanı aynı gün, restoranların kapalı mekanlarıyla spor salonlarının kapatılmasının "an meselesi" olduğunu, kapatma karanının "gelecek hafta veya iki hafta sonra" açıklanmasının "kuvvetle muhtemel" olduğunu söylemişti.

New York eyaleti, koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısındaki artışa dayanarak New York kentini "turuncu bölge" ilan ederse, bu önlemler otomatik olarak alınacak. Eyalet yönetimi salgının şiddetine göre bölgeleri, kırmızı, turuncu ve sarı alanlar olarak sınıflandırıyor.

New York kentinde teyit edilmiş Kovid-19 enfeksiyonlarının yayılışını izleyen The City projesinin, kentin Genel Sağlık ve Ruh Sağlığı Bürosu, Valilik makamı, Kovid İzleme Programı ve Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi tarafından sağlanan verilere dayanarak bildirdiğine göre New York'ta Cumartesi öğleden sonra itibarıyla, koronoavirüse bağlı toplam can kaybı 24 bin 202'ye, toplam vaka sayısı ise 290 bin 890'a ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI