Protestoyu organize edenlerin verdiği bilgilere göre protestoya yaklaşık 50 sivil toplum örgütü ve siyasal parti katıldı.

Pazar günü saat 13.00 sularında Tayvan Liderlik Bürosu'nun önündeki meydanda toplanan protestocular DPP'nin merkez binasına doğru yürüyüşe geçti. Protesto saat 16.30 civarında sona erdi.

Birçok katılımcı siyah tişört giyerek ve siyah balonlar taşıyarak DPP yönetiminin ABD'den raktopamin içeren domuz eti ithal etme kararını protesto ederken bazı göstericiler de CTi News kanalının kapatılması kararına karşı pankartlar taşıdı.

Çarşamba günü Tayvan'ın telekom ve yayın hizmetleri düzenleyici kurumu, CTi News kanalının lisans yenileme başvurusunu reddederek kanalın fiilen kapanmasına yol açmıştı. Kamuoyu ve yönetime yakın birçok kişi bunu siyasi bir karar olarak değerlendirdi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Protestocular kararın geri çekilmesini ve adanın lideri Tsai Ing-wen ve yönetim kurumu başkanı Su Tseng-chang'ın özür dileyerek istifa etmesini talep etti.

Protestoyu düzenleyenler, meclisin önümüzdeki ay ABD'den raktopamin içeren domuz etinin ithal edilmesine izin veren önergeyi kabul etmesi halinde başka bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI