Bu aynı zamanda, bir Afrika ülkesi olan Mozambik'e gelen ilk Kovid-19 aşı partisi oldu. Aşıların teslimatı sebebiyle havaalanında gerçekleşen törenin ardından konuşan Mozambik Başbakanı Carlos Agostinho do Rosario, pandemiyle mücadelede Çin'in oynadığı rolü överek, Çin halkına gösterdiği dostluk için teşekkür etti.

Mozambik Başbakanı, "Kovid-19'a karşı aşıların hızla temin edilebilmesinin" hem Çin hem de Mozambik hükümetinin, insanların esenliğini garanti etme konusundaki "bağlılık ve kararlılığını" yansıttığını söyledi.

Mozambik Başbakanı'na göre, aşılama programında sağlık çalışanlarının da içinde bulunduğu yüksek risk gruplarına öncelik verilecek ve ayrıntılar, Sağlık Bakanlığı tarafından daha sonra paylaşılacak.

Kovid-19 pandemisini "insanlığın ortak düşmanı" diye adlandıran Çin'in Mozambik Büyükelçisi Wang Hejun ise, aşının koronavirüsle mücadelede güçlü bir silah olduğunu ve Mozambik'in aşıyı temin eden ilk Afrika ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI