Mozambik, ülkenin özel sektörünün hükümetle koordinasyon halinde satın aldığı 500.000 Sinopharm Kovid-19 aşısı dozunu Çarşamba günü teslim aldı. 500.000 doz Sinopharm Kovid-19 aşısının satın alınması, "Kovid-19'a Karşı Aşı İçin Birlikte" (UNIVAX) adlı yerel girişim kapsamında gerçekleştirildi. Satın alınan bu dozların 139.000'i Mozambik hükümetine verilecek.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi
Mozambik'in başkenti Maputo'da Kovid-19 aşısı konteynerlerini nakleden işçiler, 30 Haziran 2021. (Fotoğraf: Edson Manjate/Xinhua)

Aşıların teslimi için düzenlenen tören sırasında aşılama planı hakkında konuşan Mozambik Sağlık Bakanı Armindo Tiago, 500.000 doz aşının, yaklaşık 240.000 kişinin aşılanmasına katkıda bulunacağını ve ulusal aşılama planının uygulanmasını hızlandıracağını kaydetti. Tiago, "Aşılar, Kovid-19 vakalarında, hastaneye yatış ve ölümlerde ülkede artış görüldüğü bir anda elimize ulaştı" diye konuştu.

Hızlı bir aşılama sürecinin daha fazla kişinin hayatını kurtaracağını ve ulusal sağlık sisteminin çökmesinin önüne geçeceğini söyleyen bakan, halka programa katılma konusunda çağrıda bulundu. Önümüzdeki haftalarda ülkenin 1,5 milyon doz daha aşı teslim alacağını hatırlatan bakan, Ağustos'a kadar nüfusun yarısının Kovid-19'a karşı aşılanmasını umduğunu dile getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI