BÜKREŞ, 11 Aralık (Xinhua) Chisinau'daki Çin Büyükelçiliği'nde yaptığı açıklamada, Olimpiyat ruhunun insanlığın ortak arayışı olduğunu ve Beijing Kış Olimpiyatları'nın Uluslararası Olimpiyat Hareketi'ndeki bir diğer büyük etkinlik olduğunu vurgulayan Juravschi, "Çin'in etkinlik için yaptığı hazırlıklar ve bir önceki aşamada yapılan uluslararası deneme yarışları herkesi derinden etkiledi, o nedenle Şubat'ta Beijing'de gerçekleşecek etkinliği sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Çin'in başkenti Beijing'deki Olimpiyat Köyü'nde, Moldova bayrağı göndere çekilirken görülüyor, 4 Ağustos 2008. (Fotoğraf: Xu Jiajun/Xinhua)

Moldova Olimpiyat Komitesi Başkanı, Moldova'nın Beijing Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere 15 kişilik bir spor heyeti göndereceğini bildirdi. Juravschi, iki ülkenin sporcularının yaklaşan Kış Olimpiyatları'nda iyi sonuçlar elde etmelerini diledi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Editör: İRFAN KARSLI