Sağlık

Moğolistan yeniden kapanacak, tüm vatandaşlarına maddi destek sağlayacak

Hükümetin bu kararı, son günlerde ülkede günde 500'den fazla Kovid-19 vakasının bildirilmesinin ardından geldi. Bildirilen vakaların çoğunun, ülkenin 3,3 milyonluk nüfusunun y...

Abone Ol

Hükümetin bu kararı, son günlerde ülkede günde 500'den fazla Kovid-19 vakasının bildirilmesinin ardından geldi. Bildirilen vakaların çoğunun, ülkenin 3,3 milyonluk nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı başkent Ulan Batur'da olduğu belirtildi.

Oyun-Erdene, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümet, Kovid-19'un yayılması açısından en yüksek önem seviyesi olan kırmızı seviyeye çıkma veya Cumartesi gününden başlayıp 25 Nisan'a kadar sürecek katı bir kapanma uygulama kararı aldı" dedi. Oyun-Erdene, "Bu zor dönemde ekonomik döngüyü durdurmak son derece zor, bu yüzden kapanma sırasında ülkenin her vatandaşına bir defaya mahsus olmak üzere 300.000 Moğolistan Tugriki (105 ABD doları) maddi yardım sağlanacak" diye konuştu.

Moğolistan, bugüne kadar 22'si ölümle sonuçlanan 12.780 Kovid-19 vakası kaydetti. Teyit edilen vakaların çoğunun yerel kaynaklı olduğu bildirildi. Yerel olarak bulaşan virüs vakaları, başkent ve ülkenin 21 vilayetinin 18'inden bildirildi. Asya ülkesi, pandemi nedeniyle daha önce de birçok kez ülke genelinde ve kısmi kapanma uygulamıştı. Moğolistan, Mart 2020'den bu yana pandemiyle mücadele ediyor.