Oyun-Erdene, Moğolistan'da Kovid-19 aşı kampanyası için yapılan hazırlıkları kontrol etmek için ilgili yetkililerle yaptığı toplantıda, "Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü'nden acil kullanım onayı almış aşıları, mesleki örgütlerin dikkatli denetiminde bugünden itibaren getirmeye başlayacak" dedi ve "Başbakan olarak vatandaşları aşı olmaya teşvik etmek için ülkede aşılanan ilk kişi olacağım" diye ekledi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Moğolistan Sağlık Bakanlığı'na göre, ülke çapında aşı kampanyasının gelecek hafta başlaması bekleniyor. Bakanlık, Asya ülkesinin 3,3 milyon nüfusunun en azından yüzde 60'ını Kovid-19'a karşı aşılamayı planladıklarını ve bunun yüzde 20'sinin virüse karşı aşılara hızlı ve eşit ulaşılmasını güvence altına almayı amaçlayan küresel bir girişim olan COVAX kapsamında aşılanacağını söyledi.

Ülkede Salı günü itibarıyla toplam 2.416 Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken, dört kişi yaşamını yitirdi. Doğrulanan vakaların yarısından fazlası, ülkenin toplam nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı başkent Ulanbator'da tespit edildi.

Editör: İRFAN KARSLI