Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Yazılı açıklamada iki bakanın telefonla görüştüğü belirtilerek, Gazze Şeridi'ndeki çatışmayı durdurmak ve İsrail'in Kudüs'teki her türlü provokasyonuna engel olmak için acil şekilde çalışmaya devam etmenin öneminin vurgulandığı bildirildi. Bakanlar ayrıca İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sonuçlanacak adil ve kalıcı bir çözümle sona erdirmek için gerçek bir siyasi ufuk oluşturacak İsrail-Filistin barış sürecini yeniden başlatmanın gerekliliğine de vurgu yaptılar.

Hamas liderliğindeki militan gruplar ile İsrail arasındaki gerilim Pazartesi'den bu yana şiddetlenmiş durumda. Filistinli ve İsrailli yetkililerin verdiği resmi rakamlara göre, yaşanan çatışmalarda 122 Filistinli ile 9 İsrailli hayatını kaybetti. İsrail ordusu Gazze'deki militan grupların İsrail'e Pazartesi'den bu yana 2.000'den fazla roket attığını, bunların çoğunun İsrail'in Demir Kubbe adını verdiği hava savunma sistemi tarafından engellendiğini bildirdi. Öte yandan Filistinli kaynaklar, iki taraf arasında itidal sağlanması için yapılan temasların şu ana dek sonuç vermediğini söyleyerek ateşkes için arabuluculuk gayretlerinde Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in başı çektiğini belirttiler.

Editör: İRFAN KARSLI