Politika

Mısır ve Fransa, Kızıldeniz'de ortak deniz tatbikatları düzenledi

Mısır askeri sözcüsü Tamer el-Refai yaptığı açıklamada, ortak tatbikatın, denizdeki hayati bir hedefin potansiyel tehditlere karşı korunması, hava savunma faaliyetleri ve deni...

Abone Ol

Mısır askeri sözcüsü Tamer el-Refai yaptığı açıklamada, ortak tatbikatın, denizdeki hayati bir hedefin potansiyel tehditlere karşı korunması, hava savunma faaliyetleri ve deniz birimlerinin helideklerine helikopter inişlerinin değişimi dahil olmak üzere çeşitli alanları içerdiğini söyledi.

Mısır-Fransa ikili ilişkilerini pekiştirmeyi ve iki ülke arasındaki askeri işbirliği olanaklarını artırmayı hedefleyen tatbikatların, bölgede deniz güvenliğinin ve istikrarının korunmasına etkili bir şekilde katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Mısır, askeri işbirliğini artırmak ve askeri uzmanlık alışverişinde bulunmak için düzenli olarak diğer ülkelerle ortak askeri tatbikatlar yapıyor. Ocak ayı sonlarında, Mısır ve Fransız hava kuvvetleri Mısır hava üslerinden birinde birkaç günlük ortak eğitim gerçekleştirmişti. Şubat ayının sonlarına doğru Mısır ve İspanya donanmaları yine Kızıldeniz'de iki kez ortak tatbikat gerçekleştirmişti.