Açıklamaya göre, üç üst düzey diplomat Suriye, Libya ve Yemen gibi bazı ülkelerin yaşadığı çatışmaları yalnızca siyasi çözümlerin çözebileceğini vurguladı. Diplomatların görüşmede Filistin davası ve barış süreci hakkında da fikir alışverişinde bulunduğunu belirten açıklamada, dışişleri bakanlarının terörle mücadele ile bölgenin emniyetini ve güvenliğini sağlamaya yönelik ortak çabaları da tartıştığı kaydedildi.

Açıklamada dışişleri bakanlarının bölgesel sorunları inceledikleri, ortak ilişkileri ilerletmenin ve üç tarafın da çıkarlarına hizmet eden stratejik projeleri gerçekleştirmenin yollarını tartıştıkları bildirildi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Mısır ve Ürdün'ün dışişleri bakanları, İsrail ve Filistin taraflarını ciddi müzakereler için masaya getirmek üzere uygun bir ortam sağlamanın yollarına değindiler. Üçlü toplantı, Filistin davasıyla ilgili olarak Mısır ve Ürdün'ün çağrısıyla daha sonra Kahire'de gerçekleştirilecek olan Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısından önce gerçekleşti.

Editör: İRFAN KARSLI