Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Mısır bakanlar kurulunun yazılı açıklamasına göre, sanal bir kabine toplantısında konuşan Zayed şu anda merkezde 75 kliniğin hazırlanmakta olduğunu bildirdi. Mısırlı bakan, merkezde aşılama için gelenlerin bekleyebileceği bin 500 metrekare büyüklükte bir açık alan bulunduğuna ve bunun da "sosyal mesafeyi garanti edeceğine" işaret etti.

Mısır'ın Kovid-19 aşılama kampanyası iki aşıya dayanıyor: Çin'in Sinopharm aşısı ile İngiltere-İsveç'in Oxford/AstraZeneca aşısı. Mısır, Ocak sonunda devlet hastanelerinde çalışan sağlık personelini Mısır İlaç Kurumu'nun (EDA) onay verdiği ilk aşı olan Sinopharm aşısıyla aşılamaya başladı. EDA, Sinopharm'ın ardından Oxford/AstraZeneca ve Rus Sputnik V aşılarına da onay verdi. Bir Kuzey Afrika ülkesi olan Mısır, Mart başından itibaren yaşlı ve kronik hastalığı olan hastaları da koronavirüse karşı aşılamaya başladı. Mısır'da şimdiye dek toplam 212 bin 130 Kovid-19 vakası görülürken bunların 12 bin 526'sı ölümle sonuçlandı, 160 bin 431'i ise iyileşti.

Editör: İRFAN KARSLI