Politika

Mısır, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıyı kınadı

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamasında, "daha fazla gerilim ve çatışmanın habercisi olan hızlı ve tehlikeli gelişmelerden" İsrail'i sorumlu tuttu. Bakanlık ayrıca ulu...

Abone Ol

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamasında, "daha fazla gerilim ve çatışmanın habercisi olan hızlı ve tehlikeli gelişmelerden" İsrail'i sorumlu tuttu. Bakanlık ayrıca uluslararası hukuk kuralları uyarınca özellikle Ramazan ayında caminin kutsallığını ihlal eden her türlü uygulamaya son verilmesinin gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, günün erken saatlerinde "Kudüs ve Filistin topraklarındaki tehlikeli gelişmeleri" ele aldı. Telefon görüşmesi sırasında Wennesland, Şukri'ye, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki durumun kontrol altına alınarak ibadet eden insanların dini vecibelerini özgürce yerine getirebilmesine imkan verilmesi ve aynı zamanda caminin ve kentteki kutsal mekanların korunması için gerekli her türlü önlemin alınması amacıyla İsrail tarafıyla temasa geçtiğini aktardı.

Mısırlı Bakan ise, Kahire'nin, İsrail'in ibadet eden Filistinlilere yönelik uygulamalarını reddettiğini vurgulayarak Mısır'ın yürüttüğü kapsamlı temaslar hakkında BM koordinatörüne bilgi verdi. İsraillilerle Filistinliler arasındaki gerilim, Doğu Kudüs'te Filistinli göstericilerle İsrail güçleri arasında artan şiddet yüzünden son günlerde tırmanışa geçti.