Politika

Mısır Cumhurbaşkanı ile İngiliz İstihbarat Şefi, bölgesel güvenlik ve Libya krizini ele aldı!

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bassam Rady, yaptığı açıklamada, Sisi’nin görüşmede, Mısır'ın iki ülke arasında çeşitli konularda, özellikle güvenlik ve istihbarat alanlarında...

Abone Ol

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bassam Rady, yaptığı açıklamada, Sisi’nin görüşmede, Mısır'ın iki ülke arasında çeşitli konularda, özellikle güvenlik ve istihbarat alanlarında iş birliğini güçlendirmeye ve artırmaya verdiği önemi vurguladığını bildirdi.

Açıklamada, İngiliz İstihbarat Şefi’nin ise, ülkesinin, “özellikle Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Afrika'daki gelişmeler ışığında çeşitli zorluklar konusunda Mısır ile sürekli koordinasyonu sürdürme” konusundaki arzusunu dile getirdiği belirtildi.

Sisi ve Moore görüşmede ayrıca, Libya'daki krizin yanı sıra Doğu Akdeniz bölgesindeki gerilimler de dahil olmak üzere diğer bölgesel gelişmelere ilişkin de görüş alışverişinde bulundu.

Rady yaptığı açıklamada, Sisi’nin, Mısır'ın, Libya kriziyle ilgili temelde siyasi çözümleri desteklemeye, Libya'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaya ve komşu ülkede devam eden ateşkes sürecini sürdürmeye dayalı vizyonunun altını çizdiğini belirtti.