Sağlık

Mısır, Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısının üretimine Haziran'da başlayacak

Kahire'de bir basın toplantısında konuşan Mısırlı Bakan, ilk 2 milyon dozun Haziran'da Mısır Biyolojik Ürünler ve Aşılar Holding Şirketi'nin (VACSERA) tesislerinde üretileceği...

Abone Ol

Kahire'de bir basın toplantısında konuşan Mısırlı Bakan, ilk 2 milyon dozun Haziran'da Mısır Biyolojik Ürünler ve Aşılar Holding Şirketi'nin (VACSERA) tesislerinde üretileceğini belirtti. Zayid gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aşının üretimi için gerekli ham maddelerin ilk teslimatını 18 Mayıs'ta alacağız" dedi ve ilk yılda 40 milyon doz aşı üretileceği bilgisini verdi. Zayid, Sinovac ile VACSERA arasında Nisan ayında iki anlaşma imzalandığını, bunlardan ilkinin Mısır tarafının aşıyı üretmek için gerekli uzmanlık ve teknik yardımı almasına olanak sağladığını, ikincisinin ise VACSERA'ya aşıyı kendi fabrikalarında üretme ve paketleme lisansı verdiğini bildirdi. Zayid, Mısır'da üretilecek Sinovac aşısının Sinovac- Vacsera adını taşıyacağını açıkladı.

Mısır, Mısır İlaç İdaresi'nin onay verdiği ilk Kovid-19 aşısı olan ve bir başka önde gelen Çinli aşı üreticisi Sinopharm tarafından üretilen aşıyla devlet hastanelerinde çalışan sağlık personelinin aşılanmasına Ocak ayının sonlarında başlamıştı. En yüksek nüfusa sahip Arap ülkesi olan Mısır, yaşlıları ve kronik hastalığa sahip hastaları yüksek bulaşıcılığa sahip koronavirüse karşı aşılamaya ise Mart ayının başında başlamıştı. Mısır'da şimdiye dek toplam 236 bin 272 Kovid-19 vakası bildirilirken bunların 13 bin 845'i yaşamını yitirdi, 176 bin 363'ü ise sağlığını geri kazandı.