EDA Biyolojik ve Yenilikçi Ürünler Merkez İdare Bölümü Başkanı Mahmud Yasin, "Bu adım, devletin Kovid-19'un yayılmasını kontrol etme ve bütün vatandaşlara aşı sağlama çabalarının bir parçası" dedi.

Yasin ayrıca, "EDA'nın, aşının etkinliği ve kalitesinden emin olmak adına uluslararası ve yerel koşullara dayalı gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra aşı için kullanım izni verdiğini" ifade etti. Açıklamada, Mısır'ın bugüne kadar Çin'in Sinopharm, Rusya'nın Sputnik V ile Oxford/AstraZeneca Kovid-19 aşılarına acil kullanım onayı verdiği hatırlatıldı

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli (sağdan birinci) Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang (soldan ikinci) ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi, 21 Nisan 2021. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

Mısır, devlet hastanelerinde görev alan sağlık çalışanlarından başlayarak Ocak ayında ülke genelinde Kovid-19 aşı kampanyası başlatmıştı. Mısır Biyolojik Ürünler ve Aşılar Holding Şirketi ile Çinli biyofarmasötik şirketi Sinovac, Sinovac Kovid-19 aşısını Kuzey Afrika ülkesinde imal etmek için 21 Nisan'da anlaşma imzalamıştı.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI