Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın telefonla yaptıkları görüşmede ülkelerinin Filistin topraklarındaki gelişmeler konusunda koordinasyona devam etmesinin önemini vurguladıkları belirtildi. Bakanlar, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi'nin açıkladığı ve Gazze Şeridi'ndeki yeniden yapılanma sürecine 500 milyon ABD doları katkı sağlanmasını öngören Mısır inisiyatifi ışığında, Gazze'nin yeniden inşasına yönelik çabalara da vurguda bulundu.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Bakanlar ayrıca, barış sürecinin yeniden canlandırılması için siyasi çözümü acil şekilde ilerletmenin gerekliliğini de teyit etti. Şukri, Filistin'deki son gelişmeler hakkında kendisini arayan Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Norveçli Bakan, Filistin ile İsrail arasında ateşkes ilan edilmesinde Mısır'ın oynadığı rolü ve harcadığı yoğun çabaları övdü.

İki bakan Gazze Şeridi'ndeki yeniden inşa sürecinin yanı sıra Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne yardım ve kalkınma desteği sağlanması çabalarını da ele aldı. Gazze'de yönetimde bulunan Hamas ve İsrail, Cuma günü, Mısır arabuluculuğundaki bir anlaşmayı kabul ederek en az 243 Filistinli ve 12 İsraillinin ölümüne yol açan 11 günlük kanlı çatışmaları sona erdirmişti.

Editör: İRFAN KARSLI