Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı Rania al-Mashat tarafından yapılan açıklamada, anlaşmaların Mısır'ın eğitim, bilim ve teknoloji, tarım, sağlık, ekonomi yönetimi, ticaret ve yatırım alanlarındaki kalkınma çabalarını desteklemeyi amaçladığı kaydedildi.

Al-Mashat, ABD ile stratejik ortaklığın Mısır'ın ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik ulusal çabalarıyla bütünleştiğine vurgu yaptı. Rania al-Mashat, Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ve Ulusal Kadın Konseyi'nin yanı sıra Dünya Ekonomik Forumu'nun, kadınları güçlendirmek için kurumsal önlemler alan, Afrika ve Ortadoğu'da türünün ilk örneği olan "Cinsiyet Eşitsizliğinin Hızlanışının Sona Erdirilmesi" girişimini başlattığını açıkladı.

Mısırlı bakan "Bakanlık, cinsiyet eşitsizliğini kapatma girişiminin hedeflerine ulaşmak için USAID ile yeni bir ortaklık üzerinde anlaşmaya çalışıyor, özel sektördeki kadınlar için çalışma ortamını iyileştiriyor ve kadınların finansal katılımını artırıyor" dedi. Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı, USAID ile ortaklığın, özel sektörün Mısır'ın kalkınmasına katılımını motive etmeye, küçük ve orta ölçekli şirketleri destekleyerek çeşitli projelerdeki rolünü artırmaya da yansıdığını kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI