Ramazan ayının sonuna gelinirken Eski Kudüs'teki Mescid-i Aksa Camisi külliyesinde yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan şiddet olaylarının ardından Gazze-İsrail sınırında Filistinli protestocular ile İsrailli askerler arasında çatışmalar çıktı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Doğu Kudüs'te şiddetin tırmanmasından İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında
Eski Kudüs'teki şiddet olaylarını protesto eden maskeli Filistinli göstericiler, İsrail'in güneyine doğru esen rüzgara bırakacakları yangın balonlarını hazırlıyor, 8 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)
Gazze-İsrail sınırında, Eski Kudüs'teki şiddet olaylarına karşı düzenlenen protesto gösterisinde bir Filistinli gösterici, İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombaları geri fırlatmak için sapan kullanıyor, 8 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI