Sağlık

Merkel: Yaz sonuna kadar tüm Almanlara Kovid-19 aşısı yapılmış olacak

Merkel bu taahhüdünü, eyaletlerin liderleriyle ülkenin aşılama programının uygulanmasında olası iyileştirmeler hakkında yaptığı video toplantısının ardından dile getirdi....

Abone Ol

Merkel bu taahhüdünü, eyaletlerin liderleriyle ülkenin aşılama programının uygulanmasında olası iyileştirmeler hakkında yaptığı video toplantısının ardından dile getirdi.

Merkel, mevcut arz taahhütleri göz önüne alındığında söz konusu hedefin AB'den onay almış BioNTech/Pfizer, Moderna ve AstraZeneca'nın aşılarıyla bile mümkün olduğunu söyledi. Daha fazla aşının onay alması halinde aşı arzının daha da artması bekleniyor.

Ancak Sağlık Bakanı Jens Spahn toplantıdan önce yerel medyaya bir kaç hafta daha aşı sıkıntısı yaşanabileceğini söylemişti. Almanya'nın halk sağlığı kurumu olan Robert Koch Enstitüsü Pazartesi günü son 24 saatte 5 bin 608

yeni vakanın kayıtlara geçtiğini bildirirken toplam vaka sayısı 2 milyon 221 bin 971'e çıktı. Öte yandan 175 yeni can kaybıyla toplam ölü sayısı 57 bin 120 oldu. Bugüne kadar Almanya'da aşı vurulanların sayısı ise 2 milyon 467 bin 918.

Dünya pandemiyi kontrol altına almak için büyük çaba sarf ederken, pek çok Avrupa ülkesinde onaylanmış koronavirüs aşılarıyla aşılamalar sürüyor.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü'nün 29 Ocak'ta yayınladığı bilgiye göre Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve ABD başta olmak üzere dünya genelinde 237 aşı adayının geliştirme çalışmaları sürüyor ve bunlardan 63'ü klinik deneme aşamasında bulunuyor.