Politika

Merkel: İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesi 'Filistin için önemli bir adım'!

Çevrim içi yapılan görüşmede Merkel ülkesinin, Almanya, Fransa, Mısır ve Ürdün'den oluşan 4'lü Münih Grubu aracılığıyla arabuluculuk çabalarını ilerletmeye hazır olduğunu vurg...

Abone Ol

Çevrim içi yapılan görüşmede Merkel ülkesinin, Almanya, Fransa, Mısır ve Ürdün'den oluşan 4'lü Münih Grubu aracılığıyla arabuluculuk çabalarını ilerletmeye hazır olduğunu vurguladı.

Merkel, Almanya'nın bu grupla Filistin ve İsrail arasında dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı düzenlemeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya Başbakanı ülkesinin Filistin topraklarında Kovid-19 ile mücadele konusunda Filistin hükümetine verdiği tıbbi desteğin de devam edeceğine söz verdi.

Abbas de Filistin'in "meşru uluslararası kararlar kapsamında (İsrail ile) barış görüşmeleri yapmaya" hazır olduğunu ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı, İsrail ile resmi ilişki kurmaya yönelik anlaşma imzalayan bazı Arap ülkeleriyle yaşadıkları gerginlik sonrasında Filistin tarafının Arap ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı.