Politika

Meksika'ya homofobik tezahüratlar nedeniyle iki maç taraftar yasağı verildi

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA, Eylül ayında Kanada ve Honduras'a karşı Dünya Kupası elemelerinde meydana gelen olaylar nedeniyle Meksika Futbol Federasyonu'nu 100.000 İ...

Abone Ol

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA, Eylül ayında Kanada ve Honduras'a karşı Dünya Kupası elemelerinde meydana gelen olaylar nedeniyle Meksika Futbol Federasyonu'nu 100.000 İsviçre Frangı (110.000 ABD Doları) para cezasına da çarptırdı. Karar, Meksika'nın gelecek yıl Katar'da düzenlenecek futbolun en gözde etkinliğinde yer almak için oynayacağı 30 Ocak'taki Kosta Rika ve 2 Şubat'taki Panama maçlarına boş stadyumlarda ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor.

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "FIFA'nın futbolda ayrımcılığa ve şiddete karşı sıfır tolerans duruşunun gereği olarak bazı üye federasyonlar kendi taraftarlarının ayrımcı davranışları nedeniyle cezalandırıldı" denildi. FIFA, geçen ay bir golü kutlarken Polonyalı oyunculara plastik şişe fırlatılmasının ardından, 12 Kasım'da Arnavutluk'un Andorra'ya karşı kendi evinde oynayacağı son eleme maçına da taraftarların katılımını yasakladı.

Öte yandan Polonyalı taraftarlar, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da çıkan olaylar sırasında kontrol edilemeyen davranışları nedeniyle takımlarının 12 Kasım'da Andorra'daki son eleme maçından da men edildi. Tüm bunlara ek olarak FIFA, Macaristan'a 75.000 İsviçre Frangı para cezası verdi ve Londra'da İngiltere ile oynanan maçta taraftarların havai fişek atması ve tehlikeli davranışlarda bulunması nedeniyle 15 Kasım'da Polonya ile oynanacak eleme maçı için de taraftar yasağı getirdi.