Sağlık

Meksika yüz yüze eğitim için Kovid-19 protokolü oluşturdu

Meksika hükümeti Perşembe günü, 30 Ağustos'ta yüz yüze derslere yeniden başlayabilmek için, Kovid-19'a karşı korunma amaçlı oluşturduğu sağlık protokollerini duyurdu. Halk Eği...

Abone Ol

Meksika hükümeti Perşembe günü, 30 Ağustos'ta yüz yüze derslere yeniden başlayabilmek için, Kovid-19'a karşı korunma amaçlı oluşturduğu sağlık protokollerini duyurdu. Halk Eğitim Bakanı Delfina Gomez düzenlediği basın toplantısında, pandemi nedeniyle 16 aylık bir aranın ardından sınıflara yakında dönüş için alınacak bir dizi önlemi açıkladı. Yetkili, "Çocukların (okula) geri dönmeleri önceliğimiz... çok büyük şiddet, obezite ve stres sorunları görmeye başlamış durumdayız" dedi.

Alınması önerilen önlemler arasında; her zaman maske kullanımı, sabun ve su ile el yıkama ve antibakteriyel jel kullanımı; evlere, okullara ve sınıflara hava filtresi takılması, okul komitelerinin entegrasyonu ve ebeveyn desteği ile katılımın daha fazla sağlanması yer alıyor. Yetkililer ayrıca sosyal mesafeyi korumayı, açık alanlardan daha fazla yararlanmayı, törenleri ve genel toplantıları askıya almayı ve okullarda Kovid-19 vakalarının varlığı veya şüphesinin derhal bildirilmesini öneriyor. Çarşamba günü itibarıyla, Meksika'da Kovid-19 vakaları 3.020.596'ya, hastalıktan ölenlerin sayısı ise 246.203'e ulaştı.