Politika

Meksika hükümeti Afgan mülteciler için insani programı destekliyor

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Çarşamba günü, Meksika hükümetinin Afgan mültecilerin yeniden yerleştirilmesine yönelik insani programa katıldığını söyledi. Ebrard, bi...

Abone Ol

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Çarşamba günü, Meksika hükümetinin Afgan mültecilerin yeniden yerleştirilmesine yönelik insani programa katıldığını söyledi. Ebrard, bir Latin Amerika ülkesi olan Meksika'nın "sığınmadan yana geleneğinin yanında durarak" Afganistan'daki insanların, "insani yardım kapsamındaki - iltica, sığınma, insani vize - taleplerini destekleme kararı aldığını" söyledi.

Meksika Dışişleri Bakanı, çoğunlukla insani vize talebinde bulunan medya çalışanları ve ailelerinden oluşan 130 Afganın Katar Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla 20 saatlik bir uçuşun ardından Çarşamba günü erken saatlerde Meksiko Uluslararası Havaalanı'na varışında hazır bulundu.

Ebrard, bütün insanların hayatının önemli olduğuna ancak bu grubun "basın özgürlüğü ve bilgi edinme özgürlüğüne ilişkin birçok değeri temsil ettiğine" işaret etti. Meksika bir gün önce de Afganistanlı kadın ve genç kızları desteklemek adına küçük bir grup Afgan kız öğrenciyi ülkeye kabul etmişti.