Politika

Meksika devlet başkanı, yeni ABD yönetimiyle göçün nedenlerini ele almak istiyor

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Meksika'nın, ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın oluşturacağı yönetimle birlikte göçün sebeplerini ele almak istediklerin...

Abone Ol

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Meksika'nın, ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın oluşturacağı yönetimle birlikte göçün sebeplerini ele almak istediklerini söyledi. Lopez Obrador ile Biden, hafta sonunda yaptıkları 20 dakika süren bir telefon görüşmesinde iki taraflı göçmen politikalarını güçlendirme kararı aldılar.

Pazartesi günkü olağan günlük basın toplantısında konuşan Meksika Devlet Başkanı, "Kendisi, insanların doğdukları yerleri zevk için değil ihtiyaç nedeniyle terk ettiklerini ve yapılması gerekenin bunun nedenlerine inerek güneyin kalkınmasını desteklemek olduğunu biliyor" dedi.

Lopez Obrador yönetimi, 2019 yılında ABD sınırına yönelen göçmen konvoylarının en yoğun olduğu dönemde, Orta Amerika ve Meksika'nın güneyi için Kapsamlı Kalkınma Planı oluşturmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, o günlerde, Meksika'nın kuzeye yönelen göç dalgasına engel olmadığı takdirde Meksika'ya cezai gümrük tarifeleri uygulama tehdidinde bile bulunmuştu. Yönetimin tahminlerine göre, ABD'de 38 milyon Meksikalı yaşıyor.