Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Perşembe günü yaptığı açıklamada; Amerika Birleşik Devletleri'ni, göçün önlenmesi için, kalkınma planlarında, Orta Amerika'ya daha fazla yatırım yapmaya çağırdı. Olağan sabah basın toplantısında konuşan Lopez Obrador, "Orta Amerika ülkeleri kalkınsın, iş imkanları yaratılsın, refah gelsin ve insanlar göç etmek zorunda kalmasın diye yatırım istiyoruz" dedi.

ABD Yüksek Mahkemesi'nin Washington'daki mevcut yönetiminin, eski başkan Donald Trump tarafından 2019'da uygulamaya konulan tartışmalı göç politikasının eski haline getirilmesine hükmeden kararına değinen Lopez Obrador, "Bir toplumsal sorun sadece zorlayıcı önlemlerle çözülemez" dedi. Yaygın olarak "Meksika'da Kal" politikası olarak bilinen bu politika, sığınmacıların girişini yasaklayarak onları bir ABD göç mahkemesinde yapılacak duruşmalarının tarihine kadar Meksika'da kalmaya zorluyor. "Göçün nedenleri üzerine eğilmeliyiz" diyen Lopez Obrador, kalkınmaya daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulundu.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI