Sağlık

Meksika, Baja California eyaletinde Kovid-19 aşılamasını tamamladı

Meksika hükümeti Cuma günü ülkedeki 32 eyaletin ilki olan Baja California eyaletinde 18 yaş üzeri nüfusun Kovid-19'a karşı aşılanması kampanyasının tamamlandığını duyurdu. Güv...

Abone Ol

Meksika hükümeti Cuma günü ülkedeki 32 eyaletin ilki olan Baja California eyaletinde 18 yaş üzeri nüfusun Kovid-19'a karşı aşılanması kampanyasının tamamlandığını duyurdu. Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez, yetkililerin sekiz günde tek doz olarak uygulanan Johnson & Johnson aşısının 1.247.998 dozunu uyguladığını söyledi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un da katıldığı basın toplantısında konuşan Rodriguez, "Böylelikle Baja California için ayrılan toplam 1.350.000 dozun yüzde 92,4'ü sadece 8 gün içinde uygulanmış oldu" diye konuştu.

Rodriguez, ABD ile sınırı olan eyaletteki aşılamanın, Ensenada, Mexicali, Rosarito, San Quintin, Tecate ve Tijuana belediyelerini kapsadığını dile getirdi. Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador ise Baja California'daki işlemi "görev tamamlandı" diye niteleyerek ülkedeki 18 yaş üzeri tüm nüfusun Ekim ayına kadar mevcut aşıların en az bir dozuyla aşılanması taahhüdüne bağlılığını yineledi. Lopez Obrador yönetimi, ABD ile olan sınırın tamamen yeniden açılması amacıyla sınır bölgelerinde aşılama süreci başlattı. Söz konusu bölgede faaliyetler pandemi yüzünden 2020'nin ilk aylarından itibaren kısıtlanmıştı.