Singapur'un Çince yayın yapan gazetesi Lianhe Zaobao'nun Çin Dışişleri Bakanlığı'na atıfta bulunarak Salı günü yayınladığı haberde, Batı medyasının bir bölümünün Çin aşılarının etkinliğine yönelik iddialarının bilimsel temelden yoksun olduğu ve gerçekleri çarpıttığı ifade edildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, New York Times'ta kısa zaman önce yayınlanan ve Şili'deki Çin aşılarının etkinliğini sorgulayan haberle ilgili soruyu yanıtladı. Sözcü, bu tür iddiaların gerçeklerin çarpıtılması ve sansasyonel suçlamalardan başka bir şey olmadığını söyledi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Wang, "Şili hükümeti pek çok kez eldeki gerçeklerin Sinovac aşısının güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini belirtti. Şilili tıp uzmanları, Çin aşısıyla uygulanan toplu aşılama olmasaydı sonuçların felaket olacağına inanıyor" dedi. Şilili aktif internet kullanıcılarının bile Çin aşısına yönelik eleştirilerin önyargıdan kaynaklandığı konusunda hemfikir olduğunu belirten Wang, Sinovac aşısının Şili'de iyi sonuç verdiğini sözlerine ekledi.

Gazetenin aktardığına göre Wang, Çin'in söz konusu medyanın ve politikacıların Şili hükümetiyle halkının gerçeklerine ve fikirlerine saygı duymasını, halkı yanıltmaktan kaçınmasını, gelişmekte olan ülkelerde aşıların erişilebilirliğini ve satın alınabilirliğini teşvik etmek için somut katkıda bulunmasını umduğunu kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI