Sağlık

Malezya, DSÖ'nün Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısını onaylamasını övdü

Aynı zamanda Malezya'nın ulusal Kovid-19 aşı programının koordinasyon bakanı olan Hayri, DSÖ'nün attığı adımın aşının güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini söyledi. Hayri, s...

Abone Ol

Aynı zamanda Malezya'nın ulusal Kovid-19 aşı programının koordinasyon bakanı olan Hayri, DSÖ'nün attığı adımın aşının güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini söyledi. Hayri, sosyal medyada yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Sinovac aşısı artık DSÖ tarafından onaylandı. Nüfusumuzun yüzde 18'inin yararlanacağı 12 milyon doz Sinovac aşısını tedarik ettiğimiz bir dönemde aşının küresel olarak tanınması güveni artıracaktır. Aşı güvenli ve etkilidir."

Malezya'nın Negeri Sembilan eyaletindeki Rembau Hastanesi'nde bir sağlık çalışanı, Malezya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Hayri Cemaleddin'e Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının bir dozunu uyguluyor, 18 Mart 2021. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)

Sinovac aşıları, Mart ayında Malezya Ulusal İlaç Düzenleme İdaresi'nin şartlı onayını aldığından beri Malezya'nın ulusal aşılama programında kullanılıyor. Ayrıca Malezya'nın önde gelen ilaç şirketi Pharmaniaga, Sinovac ile "doldur ve bitir" stratejisiyle yerel aşı üretimi konusunda işbirliği yapıyor. Böylece Malezya'da ilk defa insanlar için aşı üretilmiş olacak ve bu da ülkenin ilaç sanayi için önemli bir kilometre taşı anlamına geliyor.