Sağlık

Maldivler, Çin'in Sinopharm aşısına acil kullanım onayı verdi

Maldivler Gıda ve İlaç İdaresi (MFDA), Pazartesi öğleden sonra düzenlediği bir basın toplantısında, Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısına Maldivler'...

Abone Ol

Maldivler Gıda ve İlaç İdaresi (MFDA), Pazartesi öğleden sonra düzenlediği bir basın toplantısında, Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısına Maldivler'de acil kullanım izni verildiğini duyurdu. Yerel medyada MFDA'dan bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberlerde Çin Ulusal İlaç Grubu (Sinopharm) tarafından geliştirilen aşının 18 ile 60 yaş arası kişilere uygulanacağı belirtildi. MFDA, Pfizer'ın ürettiği aşının da acil kullanım için onaylandığını duyurdu.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin formülüne dayanan ve Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen Covishield aşısı Maldivler'de acil kullanım iznini Ocak sonunda almıştı. Maldivler hükümeti, ön safta mücadele eden sağlık çalışanları ve diğer yüksek risk grupları öncelikli olmak üzere, pandemiye karşı halkın aşılanmasına 1 Şubat'ta başladı. Kaçak göçmenler de dahil olmak üzere Maldivler'de ikamet eden 18 yaş üstü herkes ücretsiz aşılanabiliyor.

Maldivler Sağlık Koruma Ajansı'nın istatistiklerine göre, Pazar günü itibarıyla Maldivler'de 206.114 kişi aşılanmış bulunuyor. Öte yandan Maldivler'de teyit edilmiş toplam Kovid-19 vaka sayısı 21.572'ye ulaşırken, bunların 64'ü ölümle sonuçlandı.