Macaristan hükümetinin koronavirüs bilgilerini paylaştığı internet sitesindeki verilere göre, son 24 saatte 163 kişinin hastalıktan hayatını kaybetmesi sonucu ülkedeki toplam pandemi kaynaklı ölümlerin sayısı 16.790'a yükseldi. Öte yandan 349.530 kişi de iyileşti. Halihazırda 8.897 hasta, hastanelerde tedavi görürken bunların 989'u ise solunum cihazına bağlı.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

İnternet sitesinin verilerine göre, Cumartesi günü itibarıyla ülkede 1.293.414 kişi aşının ilk dozunu, 377.343 kişi ise ikinci dozunu oldu. Son verilerin yayınlanmasının ardından açıklama yapan Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Miklos Kasler, "Kovid-19'la mücadele ederken ulus olarak birlik olmaya ihtiyaç var" dedi.

Avrupa Birliği aracılığıyla yapılan ortak satın almaları zenginleştirmek için Macaristan'ın Rus ve Çin aşılarını satın almasına atıfta bulunan Bakan Kasler, "Aşıları zamanında temin ettiğimiz, dünyanın bir yerinden gelen aşıların miktarı ve öngörülebilirliği ilk beklentileri karşılamadığında başka yerlerden de aşı tedarik ettiğimiz için, Macaristan hükümeti planlama ve aynı zamanda eyleme geçme açısından çoğu Avrupa ülkesini geride bıraktı" diye konuştu.

Macaristan hükümeti, pandeminin ülkedeki üçüncü dalgasıyla mücadele etmek için Rus ve Çin aşılarıyla aşılama programını zenginleştiriyor. Macaristan'ın bugüne kadar Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm ve Sputnik V olmak üzere beş üreticinin aşılarına erişimi var. 24 Şubat'ta Sinopharm aşısını uygulamaya başlayan Macaristan, Çin aşısını satın alıp onay veren ilk Avrupa Birliği üyesi ülke.

Editör: İRFAN KARSLI