Politika

Lübnan uluslararası destek için IMF ile müzakereleri sürdürüyor

Bakanlık açıklamasında, Lübnan'ın tüm diğer ortaklarıyla birlikte, yapıcı, şeffaf ve adil bir borç yeniden yapılandırma süreci yürütme konusundaki kararlılığının sürdüğü belir...

Abone Ol

Bakanlık açıklamasında, Lübnan'ın tüm diğer ortaklarıyla birlikte, yapıcı, şeffaf ve adil bir borç yeniden yapılandırma süreci yürütme konusundaki kararlılığının sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Hükümet, tüm alacaklılar için adil ve kapsamlı bir çözüme yönelik taahhüdünü yineliyor. Mali ve hukuk danışmanlarının desteğiyle hükümet, mümkün olan en kısa sürede tüm alacaklılarıyla iyi niyetli görüşmelerde bulunacak" dendi.

Lübnan kabinesi, IMF ile müzakerelerden sorumlu olarak Başbakan Yardımcısı Saade Chami liderliğinde aralarında Maliye Bakanı Youssef el-Khalil, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amin Salam ve Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Salameh'in de olduğu bir ekip oluşturdu.

Yerel para birimi neredeyse yüzde 90 değer kaybeden, yoksulluk oranı yüzde 78'in üzerinde seyreden Lübnan, tarihinin en kötü mali krizinden muzdarip. Lübnan ayrıca, temel ihtiyaçları karşılamak için döviz rezervlerine ihtiyaç duyduğundan, Mart 2020'de tüm alacaklılara olan devlet borcunu temerrüde düşürmüştü.