Politika

Lübnan Cumhurbaşkanı, ülkesindeki 'en zor dönem' için acil destek çağrısında bulundu

Avn, açıklamasını, Beyrut limanındaki patlamanın birinci yıldönümü nedeniyle sanal olarak düzenlenen bağış konferansında yaptı. Avn, Lübnan'ın karşı karşıya olduğu sıkıntılar...

Abone Ol

Avn, açıklamasını, Beyrut limanındaki patlamanın birinci yıldönümü nedeniyle sanal olarak düzenlenen bağış konferansında yaptı. Avn, Lübnan'ın karşı karşıya olduğu sıkıntılar arasında ülkedeki eşi görülmemiş yoksulluk oranını, Kovid-19 pandemisini, yaşanan ciddi ilaç sıkıntısını, Suriyelilerin yerlerinden edilmesinden doğan ağır yükü ve ülkeyi gerekli kaynaklardan mahrum bırakan ekonomik durumu saydı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Lübnan'ın su ve elektrik dahil olmak üzere altyapısının muhafaza edilmesine ve ordu için desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, refah içindeki bir ulusal ekonomi için hayati bir tesis olan Beyrut limanındaki bütün faaliyetlerin yeniden canlanması yönünde çağrıda bulundu. Bunun yanında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Lübnan'a 100 milyon euro (118,66 milyon ABD doları) değerinde acil yardım ve 500 bin doz Kovid-19 aşısı vaadinde bulundu.