İngiltere'nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Sadiq Kahn, kentin altyapısı gibi alanlarda Çinli şirketlerin yatırımlarından memnun olduğunu ifade etti. Kahn, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bazı İngiliz siyasetçilerinin Çin yatırımlarına yönelik endişeleriyle ilgili bir soru üzerine, Çin yatırımlarının kentin büyümesine katkıda bulunduğunu bildirdi. Kahn, İskoçya'nın Glasgow kentinde basına yaptığı açıklamada, Londra'nın ulaşım sistemini genişletmek için "muazzam yatırımlar yapıldığını" söyleyerek, "Çinli şirketler elektrikli otobüs ve taksiler konusunda bize yardım etti, bu yürüyen bir işbirliği," diye ekledi.

Fotoğrafta, Londra'daki bir tepeden kente bakan bir erkek görülüyor, 17 Ekim 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Londra Belediye Başkanı, bu açıklamayı, Glasgow'da iklim kriziyle baş edebilmek için gerekli acil eylemleri hayata geçirmek üzere işbirliği yapan yaklaşık 100 dünya lideri kentin belediye başkanlarından oluşan bir ağ olan C40 toplantısının ardından yaptı. Belediye başkanlarının toplantısı, İskoçya'nın en büyük kentinde düzenlenen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP26) sırasında gerçekleşti. İngiltere'nin başkentinde, Çinli temiz enerjili otomobil üreticisi BYD ile İngiltere'nin en büyük şehir içi ve şehirler arası otobüs üreticisi Alexander Dennis Limited (ADL) arasındaki ortaklık kapsamında, en az 500 elektrikli otobüs çalışıyor. Kahn, "Altyapıya yatırım yapılması gerekiyor. Eğer altyapıya yatırım yapılmazsa, kent kötü duruma düşer. Kentler büyüyemez. Kentimiz büyüyor. Büyüme için plan yapılması gerekiyor," dedi.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI