Yerel medyada yer alan haberlere göre aşı vurulanlar arasında; Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, Başbakan Ingrida Simonyte, Parlamento Başkanı Viktorija Cmilyte- Nielsen ve Sağlık Bakanı Arunas Dulkys yer alıyor. Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, aşı vurulduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bilime ve "tüm aşıları ve tüm geliştiricileri" değerlendirmekle yetkili kurumlara inandığını söyledi.

Yerel haber ajansı ELTA'ya göre Nauseda halka, "ertelememeleri, beklememeleri ve tereddüt etmemeleri; hangisi olursa olsun diledikleri, seçtikleri bir aşıyı vurulmaları" çağrısında bulundu. Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte de gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta iki günlüğüne kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının güvenilirliği hakkındaki şüpheleri gidermek için ülke liderlerinin bu aşıyı vurulmalarının kararlaştırıldığını söyledi.

Birçok Avrupa ülkesiyle birlikte Litvanya da, kanda pıhtılaşmaya neden olabileceğine ilişkin endişeler nedeniyle AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımını geçen hafta geçici olarak durdurmuştu. Avrupa İlaç Ajansı, ön araştırmasına dayanarak Perşembe günü, AstraZeneca Kovid-19 aşısının "güvenli ve etkili" olduğu sonucuna vardığını açıklamıştı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI