Politika

Libyalılar, anayasal referandumu görüşmek için Mısır'da bir araya geldi

Mısır'da devlet tarafından yayımlanan Ahram gazetesinin haberine göre, üçüncü kez gerçekleştirilen Libya Anayasa Komitesi toplantısında, Aralık ayında yapılması planlanan mecl...

Abone Ol

Mısır'da devlet tarafından yayımlanan Ahram gazetesinin haberine göre, üçüncü kez gerçekleştirilen Libya Anayasa Komitesi toplantısında, Aralık ayında yapılması planlanan meclis ve başkanlık seçimleri için kanuni ve anayasal bir zemin bulunması hedeflendi.

Libya Ulusal Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Emad al- Sayeh'in başkanlığında yürütülen toplantılar Perşembe günü sona erecek. Al-Sayeh, "Libya'da yeni bir yürütme otoritesinin seçiminde vücut bulan mevcut olumlu siyasi ivmeyi ve 5+5 Ortak Askeri Komite'den çıkan sonuçları geliştirmek önemli" dedi.

Kuzey Afrika ülkesi Libya, Cumartesi günü, ülkeyi 10 yıllık iç savaştan çıkarma umuduyla Aralık ayında düzenlenecek seçimlere kadar yönetimde olacak bir birlik hükümetinin seçimine şahit olmuştu.

Birleşmiş Milletler liderliğinde, 75 Libyalı delegenin katılımıyla İsviçre'de gerçekleştirilen forumda Cuma günü geçici başbakan seçilen Abdulhamid Dibeybe'nin 21 gün içerisinde bir hükümet kurması ve Tobruk merkezli Libya

Temsilciler Meclisi'nin de bu hükümeti 21 gün içerisinde desteklemesi gerekiyor. İktidarın, Fayiz es-Serrac liderliğindeki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden yeni hükümete geçmesi bu desteğin verilmesinin ardından gerçekleşecek.