DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

UNHCR, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Libya Sahil Güvenliği tarafından 120'den fazla insan kurtarıldıktan/yakalandıktan hemen sonra Trablus'a götürüldü. UNHCR ve işbirliği yaptığı Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) bölgede kalarak, tıbbi bakım ve insani yardım sağladı" ifadelerini kullandı. UNHCR, yaptığı açıklamada, "Dün gece ayrıca 121 kişi daha Libya'ya geri gönderildi" dedi.

Libya, uzun yıllar ülkeyi yöneten Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesiden bu yana güvensizlik ve kaos ortamıyla boğuşuyor. Bu durum, Akdeniz'i geçerek Avrupa kıyılarına ulaşmak isteyen yasadışı göçmenler için bu Kuzey Afrika ülkesini oldukça tercih edilesi bir çıkış noktası haline getiriyor.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, bu yıl içinde yaklaşık 15.000 kaçak göçmen kurtarılarak Libya'ya geri gönderildi. Kurtarılan göçmenler, kapatılmaları yönünde sürekli yinelenen uluslararası çağrılara rağmen Libya'da bulunan aşırı kalabalık kabul merkezlerine gönderiliyor.

Editör: İRFAN KARSLI