Hükümet ayrıca sağlık çalışanları ve uzun süreli bakım kurumlarında çalışanların yanı sıra eğitim kurumlarında çalışanlara da Kovid-19 aşısının zorunlu hale getirilmesi teklifini destekliyor. Müşterilerle veya şirketin faaliyetleri için vazgeçilmez olan çalışanlarla yüz yüze temas gerektiren işlerle ilgili diğer sektörlerde, işverenler geçerli sertifikaları bulunmayan çalışanları işten çıkarma hakkına sahip olacak.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Yeni yönetmelik, Letonya'da insanlara sunulan hizmetlerin epidemiyolojik olarak güvenli olmasını sağlamak, Kovid-19 enfeksiyonlarının sert biçimde yükselmesine karşı halkı korumak ve virüsün işyerlerinde yayılmasını önlemek amacıyla hazırlandı.

Ancak işverenlerin aşılanmamış kadın çalışanları hamileyken, doğumdan sonraki bir yılda veya emzirme döneminde işten çıkarmalarına izin verilmeyecek. Letonya'nın işçi sendikaları temsilcileri, hükümetin Çarşamba günkü oturumunda bazı mesleklerde zorunlu aşılamaya karşı sert itirazlarını dile getirdiler ve aşılamaların kesinlikle tercihe bırakılması gerektiğini savundular. Yeni düzenlemelerin parlamento tarafından onaylanması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI