Politika

Kuzey Akım 2 tamamen bir ekonomi projesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'yı Almanya'ya bağlayan Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının "tamamen bir ekonomi projesi" olduğunu s...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'yı Almanya'ya bağlayan Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının "tamamen bir ekonomi projesi" olduğunu söyledi. Putin, Fransız iş dünyası liderleriyle video bağlantısı üzerinden yaptığı görüşmede, "Bu projenin mevcut siyasi konjonktürle hiçbir ilgisi yok. Evet hakkında çok konuşuluyor ve kanımca böylece en başta Avrupa pazarında haksız rekabet hedefleniyor" dedi.

1.230 kilometre uzunluğundaki Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi üzerinden doğalgaz ulaştırmak üzere tasarlandı ve tamamlandığında yılda 55 milyar metreküp doğalgaz sevk edebilecek. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen ay göreve gelişinin ardından Avrupa'ya ilk gezisi sırasında, Kuzey Akım 2'nin "Avrupa için kötü, Amerika Birleşik Devletleri için kötü ve sonuç olarak AB'nin (Avrupa Birliği) kendi güvenlik hedeflerine aykırı olduğu" görüşünü dile getirmişti. Boru hattının halihazırda yüzde 95'i tamamlanmış durumda ve Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nin muhalefetine rağmen projenin tamamlanması için kararlı bir tutum sergiliyor.