Ekonomi

Kuşak ve Yol ekonomik küreselleşmenin kazan-kazan versiyonu

Raporda, Kuşak ve Yol'un ortak inşasının uluslararası ticaret ve yatırım işbirliğini derinleştirmek için bir platform oluşturduğu ve ilgili ülkelerin koordineli kalkınması içi...

Abone Ol

Raporda, Kuşak ve Yol'un ortak inşasının uluslararası ticaret ve yatırım işbirliğini derinleştirmek için bir platform oluşturduğu ve ilgili ülkelerin koordineli kalkınması için fırsatlar sağladığı belirtildi. Raporda Kuşak ve Yol'un ortak yapısının ticareti kolaylaştırdığı ve artırdığı da belirtildi. Çin'in Kuşak ve Yol ülkeleriyle olan ürün ticareti 2013'ten 2020'ye kadar toplamda 9,2 trilyon ABD doları oldu. Raporda Çin'in ithalatını aktif olarak genişlettiği, Çin pazarındaki fırsatları bu ülkelerle paylaştığı ve karşılıklı ticareti daha dengeli hale getirdiği belirtildi.

Raporda, karşılıklı yatırımın da BRI aracılığıyla ivme kazandığı ve Çin ile Kuşak ve Yol ülkeleri arasındaki yatırım işbirliğinin sürekli olarak derinleştirildiği ve sanayileşme sürecinin teşvik edildiği belirtildi. Rapora göre, Çinli şirketler BRI'ye dahil olan ülkelerde ayrıca yerel ekonomik kalkınmaya ivme kazandıran inşaat projeleri de gerçekleştirdi.

Dördüncü Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) sırasında yayınlanan Dünya Açıklık Raporu 2021, Çin Sosyal Bilimler Akademisi bünyesindeki Dünya Ekonomi ve Politika Enstitüsü ile Hongqiao Uluslararası Ekonomik Forumu Araştırma Merkezi tarafından derlendi.