Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

CFLP'ye göre, küresel satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Nisan ayında yüzde 57,1'e ulaştı. Bu, önceki ayda kaydedilen yüzde 57,8'lik orandan daha düşük. 50'nin üzerindeki ölçümler genişlemeye, 50'nin altındaki ölçümler ise daralmaya işaret ediyor. CFLP'den yapılan açıklamada Nisan ayında görülen hafif gerilemeye rağmen, hem Mart hem de Nisan ayları öçümlerinin 57'nin üzerinde olduğu, bunun da istikrarlı bir küresel toparlanmaya işaret ettiği belirtildi.

Küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin sorunsuz çalışmasının dünyanın istikrarlı toparlanmasının temelini oluşturduğunu belirten CFLP, toparlanmaya rağmen, Kovid- 19'un olumsuz etkilerinin yeniden ortaya çıkması, küresel enflasyon kaygıları ve artan borç risklerinin dünyanın ekonomik toparlanmasına hala belirsizlik getirebileceği uyarısında bulundu. Resmi verilere göre, Çin'in imalatta PMI ölçümü Nisan ayında 51,1 idi. Bu, Mart ayındaki 51,9 seviyesinden biraz daha düşük.

Editör: İRFAN KARSLI