Küba Halk Sağlığı Bakanlığı, ülkede günlük Kovid-19 vaka sayısının 1000 sınırını bir kez daha aştığını ve 1.019 yeni vakanın belirlendiğini duyurdu. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 110.644'e yükseldi. Bakanlık tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre, bir gün içinde 11 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam can kaybı 686'ya çıktı.

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı'na bağlı Ulusal Hijyen ve Epidemiyoloji Direktörü Francisco Duran günlük açıklamasında, Mayıs ayının çok olumsuz sonuçlarla başladığını söyledi. Havana'da son bir gün içinde 658 Kovid-19 vakası görüldü. Şehir 100.000 kişi başına 448,7 insidans oranı ile ülkedeki en yüksek orana ulaşarak adadaki pandeminin merkezi olmaya devam etti.

Küba şu anda yeni bir Kovid-19 dalgasıyla mücadele ediyor. Yetkililer bu yeni dalgayla mücadele için önleyici sağlık tedbirlerini yeniden uyguluyor, çok sayıda kamusal alanı kapatıyor ve ülkeye gelen uluslararası yolculara kısıtlamalar getiriyor. Bakanlık, başkentte bu ay Küba'nın iki aşı adayı olan Soberana-02 ve Abdala ile toplu bir aşı kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Öte yandan, Soberana-02 için klinik denemelerin üçüncü ve son aşaması, Havana'da sağlık çalışanları arasında bir müdahale çalışması olarak sürdürülüyor. Ülkenin başkentinde bir başka aşı adayı Soberana Plus için de Faz II klinik denemeleri devam ediyor.

Ayrıca ülkenin doğusunda Faz III klinik denemeleri ve Abdala için bir müdahale denemesi sürdürülürken, diğer iki aşı adayı Soberana-01 ve Mambisa farklı araştırma aşamalarında bulunuyor. Bununla birlikte Granma gazetesi, Salı günü Soberana-01, 02 ve Plus aşı adayları için pediatrik klinik deneylerin hazırlanmakta olduğunu duyurdu

Editör: İRFAN KARSLI