Sağlık

Küba'da Kovid-19 kaynaklı aylık can kaybı ilk kez 100'ü geçti

Bakanlık, şimdiye dek Kovid-19 kaynaklı toplam 102 ölüm sayısıyla Şubat ayının, daha şimdiden pandeminin başladığı geçen yıl Mart ayından bu yana Küba'da en fazla ölümün yaşan...

Abone Ol

Bakanlık, şimdiye dek Kovid-19 kaynaklı toplam 102 ölüm sayısıyla Şubat ayının, daha şimdiden pandeminin başladığı geçen yıl Mart ayından bu yana Küba'da en fazla ölümün yaşandığı ay olduğunu belirtti.

Bir Karayip ülkesi olan Küba'da, Cumartesi günü, koronavirüs nedeniyle 4 can kaybı ve 720 teyitli vaka daha kaydedildi ve böylece ülkedeki toplam can kaybı 318'e, toplam teyitli vaka sayısı ise 49.161'e yükseldi.

Yeni vakaların 362'si Küba'da koronavirüs pandemisinin merkezi olan Havana'da kaydedilirken, Havana'yı Mayabeque ve Camagüey illeri izledi. Ayrıca Cumartesi günü 18 yaş altı 100 çocuğun Kovid-19 testi pozitif çıktı ve 18 yaş altı vaka sayısı da toplam 5.465'e yükselmiş oldu.

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı'nın Ulusal Hijyen ve Epidemiyoloji Direktörü Francisco Duran, savunmasız kişilerin ve risk gruplarının kendilerini virüsten korumaya ve çalışmaya devam etmeleri için kendini korumanın ve sorumlu davranmanın öneminin altını çizdi.

Duran, "Kovid-19 pandemisinin ülke genelinde yayılmasını yavaşlatabileceğimizden hiç kuşkum yok" diyerek Küba'daki epidemiyolojik durumun hala karmaşık olduğunu sözlerine ekledi. Duran, Kübalı bilim insanları tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen dört aşı adayından ikisi olan Soberana 02 ve Abdala aşılarının klinik deneylerinde üçüncü aşamanın Mart ayında başlayacağını açıkladı.

Küba'da halen hastanelerde yatan 4.221 aktif Kovid-19 hastası bulunuyor ve bunların 59'u yoğun bakım ünitesinde. Şu ana dek ülkede toplam 44.566 Kovid-19 hastası iyileşerek hastanelerden taburcu edildi. Bu rakam Küba'da teyit edilen Kovid-19 vakalarının yüzde 90,6'sına tekabül ediyor.