Sağlık

Küba, Kovid-19 aşı kampanyasını Mayıs'ta başlatmak için hazırlanıyor

Küba Sağlık Bakanlığı'nın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Küba sağlık yetkilileri ülkede yeni tip koronavirüs hastalığına (Kovid-19) karşı toplu aşılama kampanyasını 2...

Abone Ol

Küba Sağlık Bakanlığı'nın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Küba sağlık yetkilileri ülkede yeni tip koronavirüs hastalığına (Kovid-19) karşı toplu aşılama kampanyasını 2 milyonu aşkın kişinin yaşadığı başkent Havana'da Mayıs ayında başlatmak üzere hazırlanıyor.

Küba Sağlık Bakanlığı'ndan Ulusal Temel Sağlık Hizmetleri Departman Müdürü Maria Elena Soto televizyonda yayınlanan konuşmasında, kampanya çerçevesinde Küba'nın aşı adayları Soberana-02 ve Abdala'nın başkent Havana'nın bir dizi semtinde uygulanacağını söyledi. Aşılama başlangıçta en yüksek risk grubu olduğu düşünülen 60 yaş ve üstü gruba yapılacak, ardından 59-40 yaş grubu ve sonra 39-19 yaş grubu aşılanacak. Hamileler, yeni doğum yapmış kadınlar ve bebeklerin yanı sıra hastalığı geçirmiş kişiler aşılamadan muaf tutulacak.

Küba, Kovid-19 enfeksiyonlarında yeni bir dalgayla karşı karşıya bulunuyor. Bu durum yetkililerin, okullarda yüz yüze eğitimi askıya almayı, otelleri, kiralık tatil evlerini, barları ve restoranları kapatmayı da içeren kapanma kısıtlamalarını ülke genelinde yeniden uygulamaya koymasına neden oldu. Küba Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte Kovid-19 kaynaklı 1.207 yeni günlük vaka ve 12 can kaybı daha bildirdi ve böylece Küba'da toplam vaka sayısı 97.967'ye, toplam can kaybı ise 559'a yükselmiş oldu.