Çarşamba günü Küba'da akredite olan diplomatik topluluğa seslenen Rodriguez, Küba ulusunun "kendisini ABD saldırganlığından koruma ve ABD'nin bozmak istediği barış, istikrar ve sükuneti koruma hakkı var" diye konuştu. Küba Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları, 15 Kasım'da ülke genelinde yapılması planlanan vatandaşlık ve insan hakları odaklı protesto gösterisi öncesinde geldi. Küba hükümeti bu protestolara yasal izin vermiyor ve ABD'yi gösteri girişiminin arkasında olmakla suçluyor.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a 26 Ekim'de yaptığı basın toplantısında, protestonun arkasında Washington'un olup olmadığı soruldu. Price, "Küba halkının ve dünyanın her yerindeki insanların barışçıl şekilde toplanma ve seslerini duyurma hakkının yanındayız" cevabını vererek iddiaları kesin bir dille reddetmedi. ABD'de bazı yetkililer protestoya verdikleri desteklerini ifade etmişti.

Ada ülkesi Küba'nın Kovid-19 acil durumunu başarılı şekilde yönetmesi nedeniyle ülke çapında kutlamalar yapıldığını hatırlatan Rodriguez, Küba hükümetinin ve halkının anayasal düzeni koruma hakkını savunacağını ve "ABD'nin Küba'ya yönelik politikasının başarısızlığa mahkum olduğunu" söyledi. Rodriguez ayrıca, Küba'da üretilen aşılarla aşılanan Küba vatandaşlarının ABD'ye girmesine izin verilmediğini belirtti ve ABD'nin pandemiyle mücadele kapsamında uyguladığı ülkeye giriş şartlarını eleştirdi.

Editör: İRFAN KARSLI