Politika

Kremlin, Rusya'nın Ukrayna yakınlarında askeri yığınak yaptığına yönelik ABD basınında çıkan haberleri yalanladı

Kremlin, ABD'li haber portalı Politico'da yakın zamanda yayınlanan bir haberde yer alan, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarında askeri sığınak yaptığına yönelik iddiaları, "dik...

Abone Ol

Kremlin, ABD'li haber portalı Politico'da yakın zamanda yayınlanan bir haberde yer alan, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarında askeri sığınak yaptığına yönelik iddiaları, "dikkate değer değil" diyerek yalanladı. Yerel medya, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, "Bu tür yayınların kalitesine bakılacak olursa genel olarak bunlar hakkında yorum yapmaya değmez; bunları önemsememek lazım" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Peskov, haberdeki uydu görüntülerinin, Ukrayna sınırını değil, Belarus sınırını gösterdiğini ve bunun yayınların kalitesinin ne kadar düşük olduğuna işaret ettiğini söyledi. Peskov, "Rusya hiçbir zaman, hiç kimseyi tehdit etmemiştir ve kimseye tehdit oluşturmamaktadır. Ama Rusya, NATO kaynaklı olanlar başta olmak üzere arka plandaki saldırgan genişlemeci eğilimlere karşı kendi güvenliğini sağlamak üzere her zaman önlemler almıştır ve almaya devam edecektir" diye ekledi. Pazartesi günü Politico'da yayınlanan bir yazıda Rusya'nın Ukrayna sınırında "askeri birlik ve ekipman yığınağı yaptığını" gösterdiği iddia edilen "ticari uydu fotoğrafları" yer almıştı.