Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kutup Bölgesi'nde askeri varlığı, ülkenin askeri inşasının mutlak düzeyde gerekli bir unsuru olarak değerlendirdiğini söyledi. Peskov günlük bilgilendirme toplantısında, Kuzey Kutup Bölgesi'nin, güçlü ekonomik potansiyele sahip önemli bir bölge olmayı sürdürdüğünü, Rusya'nın bu bölgenin geliştirilmesine yönelik kapsamlı planları olduğunu ve bu planların istikrarlı bir şekilde uygulandığını dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby Pazartesi günü, Savunma Bakanlığı'nın, Kuzey Kutup Bölgesi'nde Rusya'nın askeri faaliyetlerini ve altyapı yığınağını "çok yakından" izlediğini söylemişti. ABD'nin endişelerine yanıt olarak Peskov, Rusya'nın Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki ABD varlığını da hatırdan çıkarmadığını söyledi.

Geçen ay Rus Donanması, Kuzey Kutup Bölgesi'nde "Umka- 2021" (kutup ayısı anlamına geliyor) adıyla kapsamlı bir sefer harekatı düzenlemiş ve bu harekat sırasında Rus Donanması'nın tarihinde ilk kez, füze taşıyan üç nükleer denizaltı kalın buzları kırarak Kuzey Buz Denizi'nden yüzeye çıkmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI