Politika

Kremlin, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların denetimsiz kalmasından endişeli

Günlük bilgilendirme toplantısı sırasında konuşan Kremlin Sözücüsü Dimitri Peskov, karşılıklı güven eksikliğinin ve çatışmaların istikrarı sağlamadığını söyledi. Kremlin Sözcü...

Abone Ol

Günlük bilgilendirme toplantısı sırasında konuşan Kremlin Sözücüsü Dimitri Peskov, karşılıklı güven eksikliğinin ve çatışmaların istikrarı sağlamadığını söyledi. Kremlin Sözcüsü, "Ortadoğu Dörtlüsü (Birleşmiş Milletler, Rusya, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri) çok çaba harcıyor, ülkeler ise karşılıklı saldırıların durdurulması için hem İsraillilerle hem de Filistinlilerle ikili kanallar aracılığıyla temaslarda bulunuyor" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in henüz İsrailli ya da Filistinli liderlerle iletişime geçmediğini belirten Peskov, eğer gerekirse böylesi bir görüşmenin de ayarlanabileceğini kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ortadoğu Dörtlüsü'nün Pazar günü video bağlantısı aracılığıyla acil istişare toplantısı yaptığı açıklandı. Dört ülkenin özel temsilcileri ateşkesi, askeri çatışmalardaki gerilimi düşürmeyi ve sivillerin korunmasını amaçlayan pratik adımları tartıştı.