Sağlık

Kovid-19'un yayıldığı Sri Lanka'da genel seyahat kısıtlaması uygulanacak

Sri Lanka yetkilileri Çarşamba günü, Kovid-19 pandemisinin daha fazla yayılmasını önleme çabaları kapsamında, ülke genelinde katı seyahat kısıtlamaları uygulanacağını duyurdu....

Abone Ol

Sri Lanka yetkilileri Çarşamba günü, Kovid-19 pandemisinin daha fazla yayılmasını önleme çabaları kapsamında, ülke genelinde katı seyahat kısıtlamaları uygulanacağını duyurdu. Ordu Komutanı ve Kovid-19'u Önleme Ulusal Harekat Merkezi Başkanı General Shavendra Silva, Xinhua'ya verdiği demeçte, ülke çapındaki seyahat kısıtlamalarının 13-31 Mayıs tarihleri arasında yürürlüğe konulacağını söyledi. Silva'ya göre kısıtlamalar iki aşamada uygulanacak. İlk aşama Perşembe günü 23.00'te başlayacak ve Pazartesi günü 04.00'e kadar sürecek.

İkinci aşamada ise takip eden günlerde 23.00 ila 04.00 saatleri arası gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve bu uygulama 31 Mayıs'a kadar sürecek. Silva, söz konusu dönemde halkın evlerinden çıkmalarına izin verilmeyeceğini ve restoranlar dahil tüm işletmelerin kapatılacağını belirterek, sadece sağlık çalışanları ile gıda taşıyan kamyonlar gibi zaruri hizmetlerde görevli çalışanların seyahat edebileceğini sözlerine ekledi. Son karar, ülkede virüsün hızlı yayılmaya başlaması üzerine alındı. Ülkede toplam doğrulanmış vaka sayısı 131.000'in üzerine çıkarken 850 kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.