Sağlık

Kovid-19'u kontrol altına alan Sierra Leone olağanüstü hali kaldırdı

Ulusal Kovid-19 Acil Müdahale Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, proaktif planlamaların ve tedbirlerin hayata geçirilmesi sayesinde Sierra Leone'nin Kovid-19 pandemisini etk...

Abone Ol

Ulusal Kovid-19 Acil Müdahale Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, proaktif planlamaların ve tedbirlerin hayata geçirilmesi sayesinde Sierra Leone'nin Kovid-19 pandemisini etkili şekilde yönettiğini belirtti. "Hükümet ayrıca ülke geneline aşı ulaştırmaya başladı" diye belirtilen açıklamada, hükümetin anayasal güvence altında olan kişisel özgürlükleri koruma konusundaki cesur kararlılığını sürdürerek insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını korumaya çalıştığı vurgulandı.

Yazılı açıklamada, olağanüstü hal kalkmış olsa da tüm diğer kamu sağlığı düzenlemeleri ve yönetmeliklerinin sıkı şekilde uygulanmaya devam ettiği belirtilerek, halka tüm Kovid-19 kısıtlamalarına uymaları için güçlü bir çağrı yapıldığı bildirildi. Sierra Leone'de Çarşamba günü itibarıyla 79 can kaybı ve 3.949 teyitli Kovid-19 vakası kaydedildi.