Sağlık

Kovid-19 ölümlerinde rekorun ardından İranlı bakandan 'zor günler' uyarısı

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre Nemeki, sosyal medyada yayınladığı yazısında, "İnsanların uzman tavsiyelerimizi dinlememeleri halinde zor bir bahar geçir...

Abone Ol

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre Nemeki, sosyal medyada yayınladığı yazısında, "İnsanların uzman tavsiyelerimizi dinlememeleri halinde zor bir bahar geçireceğimizi söylemiştik" dedi. Nemeki, "Aralıksız yaşanan zirveleri kontrol altına almak için 14 aydır durmaksızın ve kendini adayarak çalışmanın ardından yorulan" ülkenin sağlık personeline sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Nemeki, turizm ekonomisinin İran için önemini kabul etmekle birlikte yeni bir pandemi dalgasını yönetmenin ekonomik maliyetleri konusunda uyarıda bulundu.

İranlı bakan, ülkedeki hastanelerde boş yatakların azaldığına da işaret etti. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari'nin günlük basın toplantısında ise İran'da son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle toplam 117 kişinin yaşamını yitirdiği teyit edildi. Bu, 2021 başından bu yana İran'da Kovid-19 yüzünden meydana gelen ölümlerde en yüksek resmi günlük rakama işaret ediyor.

Sadat Lari, İran'da Perşembe ile Cuma arasında 11 bin 660 yeni Kovid-19 vakasının kaydedildiğini de açıkladı. Bu verilerle birlikte İran'da Kovid-19 nedeniyle toplam ölüm sayısı 62 bin 876'ya toplam vaka sayısı da 1 milyon 908 bin 974'e yükseldi. Sözcü, 1 milyon 633 bin 949 Kovid-19 hastasının iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini, 4 bin 5 hastanın ise halen yoğun bakım ünitesine bağlı olduğunu söyledi. Lari, İran'da şu ana kadar toplam 12 milyon 963 bin 778 laboratuvar testinin gerçekleştirildiğini belirtti. İran, ilk Kovid-19 vakasını 19 Şubat 2020 tarihinde duyurmuştu.